Kādas tad grīdas izvēlēties?

Pārveidojot māju mēs visi atnākam līdz jautājumam, kādi tieši grīdas segumi būs labākā izvēlēšanās. Tiek salīdzināti dažadi grīdas segumi, domājot par piemērotāko variantu. Modernas grīdas tik tiešām jau ir diezgan dažāda veida. Izvēle būs atkarīga no kopējā interjera risinājuma, no uzlikšanas iespējām vai istabas funkcionālajām īpašībām.

Grīdas kā arī to izvēlēšanās nosacījumi

Lai izprast, kas būtu labāk – lamināts vai jau parkets. Der uzzināt tās īpašības ar ko tie savstarpēji atšķiras. Lamināta grīdas dēļi bez šaubām būs lētāks opcijas variants nekā, piemēram, parkets, šeit jāmin, ka lamināta cena ir atkarīga no tā klases. Apdzīvotai vietai labāk būtu izvēlēties 3 klases – divdesmit pirmā, otrā vai trešā. 21 klases lamināts kalpo 2 gadus, pēc kā tam noberžas krāsa, 22 klases lamināta ieklāšana tiek realizēta tur, kur maz tiek staigāts, jo tas kalpo ne ilgāk par 4 gadiem, šo veidu labāk neizmantot virtuvē, priekšnamā un viesistabā. Bet 23 klases grīdlīstes kalpo sešus gadus, ko izmanto visām dzīvojamām telpām ar ne pārāk intensīvu ekspluatāciju. Šodien parasti izmanto trīsdesmit otrās klases laminātu, tas kalpo līdz pat piecpadsmit gadiem, turklāt parasti sis ir tieši tas lamināts akcija uz kuru ir tiešām laba.

Uzzini vairāk – https://gridasstils.lv/kategorija/laminats/

Parkets būs pieskaitīts pie dārgiem pārklājumiem, kaut gan šis to tiešām jau ir nopelnījis, jo materiāla izturība un kvalitāte, tāpat kā pirms simts gadiem, arī šodien ir augsta. Šīs grīdlīstes izceļas ar to, ka ir no īsta koka, šis ir ļoti vertīgs apstāklis šodien, jo viss ir sintētisks un apstrādāts. Turklāt parkets jau ir arī ekoloģiski tīrs un unikāls, savukārt Jūs varat būt pārliecināti, ka Jūsu grīdas ir ekskluzīvas. Taču galvenais tā mīnuss ir parketa cena, tā ir salīdzinoši augsta. Taču var būt izvēlēts trīsslāņu parkets, kur parketa virskārtu veido dažnedažādu koka līmētas un finierētas lameles, kuras beigās pārklāj ar eļļu un laku.

Parasti grīdas segumi tiek meklēti specializētās vietās, piemēram, ir atsevišķs parketa centrs, kur jau grīdas segumi ir lielā dažādībā. Šajās vietās parasti ir atrodams arī lamināts, turklāt speciālisti var atbildēt uz jautājumiem, ar ko atšķiras lamināts un parkets.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *